Legújabb

Felhasználó értékelés

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Könyvismertető

Szerinted melyek az ÉLET legfontosabb kérdései?

Talán ezek:

-         Hogyan lehetne több pénzt keresni?

-         Milyen szakmát válasszak?

-         Hogyan találom meg a nekem megfelelő párt?

-         Hogyan maradhatok sokáig egészséges?

-         Hogyan élvezhetem legjobban az Életet?

Sok hasonló kérdés feltehető még. De vajon valóban ezek a legfontosabb kérdések az életben?Foglalkoztatják vajon az embereket ezeknél komolyabb kérdések is? Ilyenek, mint:

-         Mi lesz velünk, ha meghalunk?

-         Miért történt/történik velem, vagy a világban az, hogy...?

-         Miért engedi Isten, hogy...?

-         Merre tart a világ, milyen jövőben reménykedhetünk?

-         Van-e Isten, és bebizonyítható-e létezése vagy nemlétezése?

-         Igaz vagy nem, hogy a majomtól származunk?

-         Van evolúció, vagy nincs?

-         Ha van Isten, minden vallásban ugyanabban az Istenben hisznek?

-         Ki jut a mennyországba és ki a pokolba? Léteznek ezek egyáltalán?

-         A "pozitív gondolkodás" valóban pozitív?

-         Mi végtére is az élet értelme?

Megkérdeztem a hírlevél listámon található több mint ezer embert, és arra kértem őket, küldjék el azokat a kérdéseket nekem, amelyek fel-felmerülnek bennük, de igazi válaszokat még nem sikerült találniuk rájuk.

 Elhatároztam, hogy létrehozok egy könyvet, amelyben segítek megoldást mutatni az embereket leginkább foglalkoztató kérdésekre az ÉLET értelmével, végső céljával kapcsolatban. Napjainkban ugyanis különösen sok ellentmondásos nézet, elv, filozófia létezik egyidejűleg. Úgy vettem észre, hogy a napi gondok, feladatok között az emberek nagy részének nincs ideje sem kedve az alapkérdéseken gondolkodni, mert ezek „nem tesznek kenyeret az asztalra”. Így vagy elfogadnak valami "készételt" anélkül, hogy alaposabban megvizsgálnák, hogy honnan is ered, mit is tartalmaz az valójában, vagy egyszerűen nem is foglalkoznak ezzel. Élik egyik napot a másik után. De hátha az élet több mint az anyagi javak, a megélhetés utáni rohanás!

 

 Talán mondanom sem kell, hogy nem álltam - álltunk volna neki ilyen kérdéseket feszegetni, ha nem lennénk meggyőződve róla, hogy igenis léteznek válaszok, és azok meg is ismerhetők mindenki számára, aki keresi őket. Igen nehezen tartanám elképzelhetőnek, hogy mindenki számára más megoldások létezzenek, hiszen mindnyájan egy és ugyanazon univerzumban élünk, melyben mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek.

 Különböző embereknek nagyon sokféle eltérő megoldásaik vannak, amely jelenségre két válasz lehetséges: végső válasz nincs, vagy nem található meg kétséget kizárólag; illetve lehet, hogy valami nagy kavarás zajlik a háttérben, ami igyekszik összezavarni, megtéveszteni az embereket.

 

Azt nem gondoljuk, hogy minden kérdésre kimerítő választ lehet adni, azt viszont hisszük, hogy amit tudnunk lehet, azt biztosan megtudhatjuk. A fenti kérdések mindegyikére úgy gondolom, hogy kimerítő alapossággal, más szóval teljes bizonyossággal megadható a válasz.

 A világban számos vallás, filozófia, módszer próbált/próbál megoldást mutatni az élet értelmének kérdésére. Nekünk itt Európában van egy könyvünk, amit elsőként érdemes megvizsgálnunk, ha az élet értelmére keressük a választ. Ez a könyv a Biblia.

Az emberek többsége egyenlőségjelet tesz a Biblia és a vallás között, és az utóbbi torzulásai miatt elvesztette a bizalmát az előbbiben is. Ha eltávolítjuk a rátelepedett vallást, és csak a Bibliát önmagában vizsgáljuk, akkor benne érdekes válaszokat kapunk a kérdéseinkre.

 Nos, a könyv első kiadása elkészült, és innen ingyen letölthető.

http://www.vanmaselet.hu/letoltes/Hogy_is_van_ez.pdf

 Lehet tehát, hogy számodra is érdekesek lehetnek a benne tárgyalt témák, talán nem gondoltad ezeket még így végig.

 Mint látni fogod, a könyvben nagy teret szenteltem az alapok bizonyításának, mielőtt a konkrét kérdésekre rátértem volna. Szerettem volna elkerülni, hogy válaszaim/válaszaink pusztán az én/mi egyéni nézőpontunknak, véleményünknek tűnjenek. Hiszen pont azért készítettem el, hogy támpontot kínáljak a különféle filozófiák, „életmegoldások” mai dömpingjében való eligazodáshoz.

 Talán túl terjedelmesnek találod az alapok tárgyalását, de ismétlem, úgy hiszem, hogy nagyon is szükség volt rá, hogy beletegyem ezeket a könyvbe, tehát egy helyen legyenek a válaszokkal. A matematikában is gyakran hosszadalmasan lehet egy képletet bizonyítani, de aztán azzal a képlettel már könnyedén lehet a későbbiekben számolni. De elsőként kétséget kizáróan és alaposan bizonyítani kell a képlet helyességét. Manapság naponta áll elő valaki valami újabb bölcsességgel, a női magazinok ontják a „jobbnál jobb” házassági, párkapcsolati tippeket. Az ezotéria keveredik a keleti bölcseletekkel, a „szabadgondolkodók”, „látók”, „guruk” stb. ontják a tetszetősnél tetszetősebb „megoldásaikat”. Népszerű írók hivatkoznak hindu, buddhista, maya, és még ki tudja miféle népek bölcsességeire, amellyel azonban esetleg saját olvasottságukat bizonyítják, de azt nem, hogy ezeknek bölcselőknek igazuk is volna, és tanácsaikat nekünk meg kellene fogadnunk. Azért mert valami régi, vagy egzotikus helyről származik, még nem jelenti azt, hogy összhangban a valósággal, vagyis igaz. Ezért tartom hihetetlenül fontosnak, hogy mielőtt valaki valaminek a követőjévé válik, nézzen be a felszín alá, és bizonyosodjon meg róla, hogy az a tan összhangban van-e a valósággal. A valóságot pedig az ember gondolkodás útján tudja megismerni, nem pedig megérzések, sugallatok, vagy öntudatlan meditáció hatására. 

 Remélem tehát, hogy segítségedre lehet ez az írás az Élet legfontosabb kérdéseiben való eligazodásban! Ha megjegyzésed, további kérdésed volna, írj a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre.

Ha hasznosnak találod, arra bátorítalak, add oda, küld el másoknak is.

 http://www.vanmaselet.hu/letoltes/Hogy_is_van_ez.pdf

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Ki olvas minket

Jelenleg 12 vendég és 0 felhasználó van vonalban.