Hírek

Ami a valóságot illeti…
Eszméltető irat

Billy Graham, Franklin Graham és a Billy Graham Evangélizációs Társaság identitásáról a június elején megtartandó "Reménység Fesztivál" kapcsán  - Solymos Dániel cikke

"Az Úr előtt állva, kötelességem szólni és szeretettel, a Bibliában kijelentett Igazsághoz ragaszkodva, figyelmeztetni atyámfiait. Ezen írás összeállításának közvetlen okát a 2012. június 1-3-ig Magyarországon, Budapesten megrendezésre tervezett Reménység Fesztivál szolgáltatta. Az esemény megrendezésének közeledtével egyre több keresztyén ember keresett meg, és tette föl kérdéseit, hogy vajon elmenjen-e a fesztiválra, ajánlja-e megtéretlen ismerőseinek, Istent keresőknek a rendezvényt. A rövid válaszok nem elégítették meg a kérdezőket, ezért döntöttem úgy, hogy az Úr indításának engedve, kicsit bővebben utalok mindazon tényekre, amik miatt féltve óvok mindenkit attól, hogy részt vegyen az eseményen, közelebbi kapcsolatba kerüljön a mozgalommal és a hozzá kapcsolódó szervezetekkel."
Cikk letöltése
Kapcsolódó:
C. H. Spurgeon - Missziós mulattatók

 

A kétes értékű Reménység fesztivál helyett javaslom a tavasszal lezajlott Reményteljes Élet Találkozók megtekintését Randy Chovan evangélista szolgálatával a Pécsi Biblia Baptista Gyülekezetben.
Videók
Hangfelvétel

Hozzászólások   

#8 Mária 2012-08-06 18:06
Kedves Testvérek! Ámulva olvasom a cikkeket, most pl. a Reménység Fesztivállal kapcsolatban. Köszönöm,hogy leírták a véleményt. Megerősödtem, hogy vannak ismeretlen testvérek, akik hasonlóan látják...Maradj anak meg a régi ösvényen, a KESKENY úton, amely nagyon eltér a világ széles útjától! Az általam ismert régi lelki testvérek, lelki vezetők változtattak a véleményükön, idomultak ehhez a laza világias lelkiséghez...
+3 #7 Egy aktív résztvevő 2012-06-05 13:38
Kedves Zoltán, ez így nagyon kevés. Pontatlanság, hazugság...

Esetleges pontatlanságok ellenére lényegi mondanivalójába n simán lehet igaza az írásnak.

A hazugság már komolyabb állítás. Részleteznéd? Mert ha nem, akkor attól kell tartanunk, hogy nincs valódi érv a kezedben.

Én a fesztiválon menet közben érzékeltem azt, hogy a bennem lévő Szent Lelket akarja megoltani szinte minden, ami ott történik.
-1 #6 Dávid 2012-06-04 20:43
Semmilyen emberi törvény,elképze lés,megközelíté s erre nem alkalmas, kizárólag Isten Igéje, ami élesebb minden kétélű kardnál... és hasznos a megjobbításra feddésre, tanításra...
-2 #5 Dávid 2012-06-04 20:42
Ezért az ítéletalkotásun knak Isten Igéjén kell alapulnia, a mélységben rejtező indítékot és bűnt kell feltárnia és először rajtunk kell munkáját elkezdenie, igen, Istennek és nem embernek a munkája ez..
Sátán meghasonlana magával, ha Igével harcolna, az Isten fegyverével és a mi kardunkkal maga ellen??? Jobb lenne, ha mindenki elfogulatlanul, pusztán az Úr előtt, Igét tanulmányozva, Imádkozva vizsgálna meg MINDENT, nem lenne ennyi birka, aki csak a csengettyűt követve beugrik a szakadékba Graham után.túl lehet élni, de hogyan?[quote name="Dávid"]Ke dves jelenlevők!
Mindig a legkönnyebb ítélkezni és azt úgy a legjobb, ha másokon kezdjük a magunk bölcsességével. ..csakhogy Isten nem ezt kívánja...alapo t,saját szájából hangzott Igéjét adta nekünk, hogy mindent megvizsgáljunk és ami jó azt megtartsuk...de mi alapján vizsgáljuk meg?
#4 Dávid 2012-06-04 20:41
Kedves jelenlevők!
Mindig a legkönnyebb ítélkezni és azt úgy a legjobb, ha másokon kezdjük a magunk bölcsességével. ..csakhogy Isten nem ezt kívánja...alapo t,saját szájából hangzott Igéjét adta nekünk, hogy mindent megvizsgáljunk és ami jó azt megtartsuk...de mi alapján vizsgáljuk meg?
Semmilyen emberi törvény,elképze lés,megközelíté s erre nem alkalmas, kizárólag Isten Igéje, ami élesebb minden kétélű kardnál... és hasznos a megjobbításra feddésre, tanításra...
-3 #3 Merényi Zoltán 2012-06-02 22:16
Kedves József!
Én bízom azon vezetők teológiai látásában és Istennel való közösségükben, akik szervezik ezt a rendezvényt. Sokan nagyon okosnak hiszik magukat az egyházban. Egy fontos dologra ügyeljen: A Szentlelket meg ne oltsátok!
#2 Hoffman József 2012-06-01 06:04
Gamáliel tanácsa egyszerű emberi bölcselkedés volt. Noha itt elérte célját, az apostolok szabadon bocsátását, általánosságban az érvelése nem feltétlenül igaz. Sok istentelen vallás, szekta, egyéb intézmény él és virul, sőt növekszik évszázadok óta. Sőt, támogatóik száma meghaladja az igazság követőinek számát. Jézus igenis parancsba adta a követőinek, hogy ítéljek meg a különféle tanításokat, tanítókat. Nem gondolom, hogy helyes volna bármit és bárkit támogatni, mert – úgymond – Isten majd úgyis megállítja a hamis tanítókat. Ha így volna, akkor miért van mégis ennyi hamis tanító világszerte? Mert rengeteg van, ez tagadhatatlan! Persze Isten végül eltöröl majd hamisságot, de ez nem ment fel minket az alól, hogy megítéljük, biblikus-e egy adott tanítás, szervezet, vagy személy.
-2 #1 Merényi Zoltán 2012-05-31 14:43
Az írás tele van pontatlansággal és hazugsággal. Nem prófétai inkább ördögi hangvételű írásnak tartom. Gamáliel tanácsát üzenem a szerzőnek: Csel 5,33-42.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Ki olvas minket

Jelenleg 7 vendég és 0 felhasználó van vonalban.