Legújabb

Cikkek

{jcomments on}

Felhasználó értékelés

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Sokan vannak, akik csak elhiszik, amit a lelkipásztoruk mond, és nem mennek utána, hogy mi is az igazság az elragadtatás időzítésével kapcsolatban.”

Én nem szeretnék ezek között a „sokak” között lenni, ezért ismételten nekirugaszkodtam, hogy megvizsgáljam: igaz- vagy hamis az a reménység, amely az elragadtatást a Nagy Nyomorúságot megelőző időpontra teszi?

Felhasználó értékelés

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Lehetséges! Az igazi, valódi erőt azonban magad nem szerezheted meg! Csak kaphatod. Valaki Mástól. Ehhez azonban fel kell adnod a büszkeségedet. Le kell mondanod róla, hogy önfejlesztés, különféle lelki gyakorlatok, elme tréningek és hasonlók útján magadat tedd erőssé.

Felhasználó értékelés

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Egy dokumentum hitelesítésére többféle módszer használatos. A legjobban elterjedt még ma is az aláírás és a pecsét. Isten is gondoskodott közlendője hitelesítéséről, ahogy már korábban is szó volt róla, a próféciák rendszerével.

A régi időkben történt jövendölésekkel szemben azonban gondolom sokkal érdekesebb lehet, hogy szólnak e próféciák napjainkról, illetve a mi jövőnkről is.
Amikor a Biblia íródott, ami jelenünk még távoli jövő volt. Felismerhetők-e napjainkban bekövetkezett bibliai próféciák?

Valóban, a Biblia elég sokat foglalkozik az ún. „utolsó időkkel”. Mi is ez tulajdonképpen?

Felhasználó értékelés

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
Gyorsan növekszik a népszerűsége egy jelenségnek napjainkban, mely egyre több embert kerít hatalmába, a sorsának jobbra fordulását remélve tőle. Tanfolyamok tucatjait szervezik az elsajátítása érdekében, személyiségfejlesztő szakértők hirdetik mindenfelé. Egy szót kell leírnom, és szinte biztosan tudni fogod, miről van szó: A TITOK.
A film és könyv alakban is megjelent sikerfilozófiáról, a vonzás törvényéről van szó, amely azonban mára jóval többé vált, mint egyszerű filozófia.

Felhasználó értékelés

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Hiteles a vajon a Biblia?

A hozzászólások többségénél úgy látom, a fenti kérdés a probléma gyökere.
Elismerem, nincs sok értelme a Bibliából vett idézetekkel példálózni, miközben a legtöbben nem tekintik hiteles forrásnak, tehát semmit sem jelent a számukra. Ezt a hiányosságomat szeretném pótolni.

Sokan nem értik, hogy miért akarjuk rákényszeríteni a igazunkat másokra. Miért ne hihetne mindenki, amiben akar?
Valóban, az igazság harcosai sohasem liberálisak.  Ez egy olyan kategória azonban, ahol nem is lehet annak lenni!

Felhasználó értékelés

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

A "Létezik-e Isten?" bejegyzésben azt igyekeztem bemutatni, hogy a világ logikus szemrevételezése, vizsgálata egyértelműen azt feltételezi, hogy egy Intelligens Tervező értelmének és munkájának eredménye, nem pedig a véletlené. Sőt, azt is igyekeztem bemutatni, hogy ez a Tervező konkrétan meg is nevezhető, a Bibliában önmagát kijelentő Isten.

Vallásnak nevezzük azokat a próbálkozásokat, melyeket az ember talált ki arra, hogy magyarázza a világot, illetve irányelveket adjon neki az életvezetésben. Sajnos a keresztény egyházak jó része is csak vallást kínál a híveinek, amikor különféle törvényeskedő cselekedetek követésére szólít fel, azt hirdetve, hogy ezeken keresztül lehet kapcsolatuk Istennel.

A Biblia azonban NEM EZT MONDJA!

Alkategóriák

{jcomments on}

Ki olvas minket

Jelenleg 12 vendég és 0 felhasználó van vonalban.